Tällä kertaa käytin lähteenä muutamaa erilaista blogia. Yleensä blogit on parhaimpia lähteitä, koska siellä (toivon mukaan) rehellisesti leipurit kertovat ongelmista ja vinkkaavat, miten voisi tehdä toisin.
Omista macaronseista tuli kyllä ihan hyvän makuisia. Täytin ne vadelmamarmelaadilla. Ulkonäkö ei kylläkään ollut oikein mistään kotoisin. :D Mutta selkeä parannut oli tapahtunut edellis vuoteen, koska silloin maku muistutti öylättiä, näistä tämän vuotisista mies sanoi, että kyllä näitä kehtaisi tarjolle pistää. Se on jo ihan hyvä meriitti. Ja päässä pyörii jo pari parannusehdotusta, mitä aion kokeilla seuraavalla kerralla.
Ongelma saattoi olla myöskin se, että minulla oli kaapissa mantelijauhetta vähemmän, mitä olin muistellut. Jouduin tekemään muutoksia reseptiin, joten ihan sata varma en voi olla, menikö suhteet aivan nappiin. Valkuainen ei ole helppo kaveri muutenkaan.
Tälläisellä ohjeella siis tällä kertaa, jatko muutokset laitan sulkeisiin:
Vadelmamacaronsit
62 g mantelijauhoa
1,75 dl tomusokeria
1,5 valkuaista
0,25 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä
Erottele keltuainen valkuaisista ja anna lämmetä. (Ensi kerralla kokeilen vesihauteessa lämmitystä, nyt valkuaiset olivat aivan liian kylmiä. En vain malttanut odottaa.) Sekoita tomusokeri ja mantelijauho keskenään. Vatkaa valkuainen ja sokeri löysähköksi vaahdoksi, mutta ei liian löysäksi. Lisää siivilän läpi tomusokeri-mantelijauhoseos ja sekoita varoen (älä siis vatkaa!), lisää elintarvikeväri. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota pellille kolikon kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä hellan reunaa vasten, jotta taikina tasoittuisi. Hippuja ei saisi jäädä, olikohan niin, että taikina on liian paksua, jos hippuja jää? (Jätä kommentti, jos tiedät tarkemmin). Anna kuivua ennen uuniin laittoa noin 30 minuuttia, jotta taikinaan tulee kuori. (Ensi kerralla annan olla tunnin). Paista 130 asteessa 15 minuuttia. (Minä pidin hieman vajaat 20 minuuttia, koska muuten olisivat jääneet raaoiksi.) Jos kuoret lähtevät helposti irti pellistä, niin silloin ne ovat tarpeeksi kypsiä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttöä.
Huuh, ei muuta kuin uutta matoa koukkuun tässä lajissa. Täytteiden suhteen menen vielä siitä, mistä aita on matalimmillaan, koska haluan ensin opetella nämä kuoret tekemään edes hyvin.
![]() |
Onhan nämä vähän kyllä näköisiä. XDDD |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti